כשאתם חושבים על לקנות לעצמכם לפטופ חדש, יש סיכוי לא רע שאתם חושבים על Lenovo.
למעשה Lenovo מוכרת היום יותר מחשבים מ-Dell או מ-HP הותיקות, ושוויה נסק אל מעל 100 מיליארד דולר.
אבל מה שמעניין הוא שעד לפני 20 שנה כנראה שלא שמעתם על המותג Lenovo. זאת אומרת אלא אם חייתם בסין, שם היא הייתה מובילת השוק. את השאיפות שלה להתרחב מחוץ לסין מימשה החברה כשרכשה ב-2004 מ-IBM את חטיבת המחשבים האישיים שלה. היה מדובר בדרמה גלובלית, כשהחברה שהמציאה את המחשב האישי נאלצת למכור את היחידה שהתקשתה להרוויח כסף, והלכה להתמקד במגזר העסקי.
אז איך Lenovo השכילה להצליח איפה שכל כך הרבה רכישות ומיזוגים נכשלים?
1. שינויי הדרגתי 1: בהסכם המכירה הוסכם כי Lenovo תוכל להמשיך להשתמש בשם IBM למשך חמש שנים. היו אלה חמש שנים בהם ללנובו ניתנה ההזדמנות לבנות את המותג מול הצרכן הסופי תוך חיבור סמנטי ש- Lenovo זה בעצם IBM.
2. שינוי הדרגתי 2: החברה רכשה את שם המותג האייקוני ThinkPad, סדרת הלפטופים העסקיים של IBM. השימוש בשם המותג המוכר, איפשר גם לעשות את ההגירה מ-IBM ל-Lenovo בצורה חלקה. גם כשהחברה יצרה ליין לפטופים חדש, הם שמרו על החיבור המותגי וקראה לו IdeaPad (במה שנקרא בהגה המקצועית linked name).
3. ניהול מבוקר של השינוי פנימה: ב- Lenovo השכילו לייצר המשכיות עסקית תוך שימור הצוות המוביל של IBM. בנוסף שמרו על שם המותג IBM בתוך החברה ל-3 שנים שנים נוספות. זאת הייתה ההזדמנות לבנות את האמון של עובדי החברה בבעלים החדשים ובמותג החדש. רק ב-2007 במסגרת ה-Lenovo Pride Day, חגגו העובדים את הפרידה מ-IBM, כשהם מקלפים מהציוד את מדבקות IBM ומחליפים אותו ב-Lenovo.
4. חדשנות: תוך שימוש במוצרי היסוד של IBM, החברה יצרה חדשנויות משמעותיות, שרעננו את הכובד מעל ה-DNA של הכחול הגדול. דוגמה טובה היא השקת מחשבי ה-Yoga ב 2012, מחשבים שהיה בהם את הסטייל והשובבות שחסרו במחשבי ה-ThinkPad החזקים והיעילים.
אז מה אפשר ללמוד מהסיפור של Lenovo:
1. שמיזוג זה עניין מורכב ורגיש מאוד. בטח כשמדובר במותג לא מוכר שבולע מותג חזק. ניהול תהליך הדרגתי, שבמהלכו נוצר הקשר והאמון עם המותג החדש הוא קריטי. זה נכון לקשר בין העובדים למקום העבודה שלהם. זה בוודאי נכון לקשר בין לקוחות למותג.
2. לא לדרוס את הקיים. לשמור את הטוב ולבנות עליו את הקומות הבאות. Lenovo היום היא גם עדיין IBM (במיוחד בהישענות על סדרת ה-ThinkPad), אבל גם הרבה יותר מ-IBM.
Comments